NL | EN

reactie NAS n.a.v. media berichten

Vrijdag 5 februari 2021

De NAS heeft kennisgenomen van berichtgeving in verschillende media over het advies van de commissie Joustra om interlandelijke adoptie voorlopig te stoppen vanwege misstanden tussen 1967 en 1997.

Het rapport van de commissie is onder embargo tot maandagochtend, het rapport is nog niet in het bezit van de NAS, onze organisatie zal het rapport maandagochtend ontvangen. Wij zullen een reactie op het rapport en het advies publiceren nadat we kennis hebben kunnen nemen van de feitelijke inhoud en de conclusie.

De NAS is een Vergunninghouder in interlandelijke adoptie en is opgericht in mei 2000. De eerste vergunning is verleend op 19 december 2002. Na afgifte van de vergunning is de NAS vanaf 2004 gestart met bemiddeling.

Voor meer informatie over het onderzoek en het rapport verwijzen we naar de Centrale autoriteit internationale kinderaangelegenheden.

Update 5 februari 12.00 uur: de gezamenlijke vergunninghouders hebben een verklaring afgegeven over de berichten die vanmorgen in de media zijn verschenen. Deze verklaring kunt u hier lezen.

 

© De Webmakers | Inloggen