NL | EN

Maatregelen i.v.m. corona

Maandag 16 maart 2020

De NAS volgt het landelijk afgekondigde preventieve beleid met betrekking tot het voorkomen van het verspreiden van het coronavirus. Vooralsnog gelden deze maatregelen t/m 6 april, maar zij kunnen worden gewijzigd of verlengd bijvoorbeeld vanwege nieuwe overheidsmaatregelen. Voor onze organisatie houdt dit het volgende in:

  • Vanaf heden (15 maart) worden er geen intakes meer gehouden. Het persoonlijke contact tijdens de intake is zodanig belangrijk dat intakes ook niet vervangen kunnen worden door een afspraak via een video verbinding.
  • Nieuwe intakes worden vooralsnog niet ingepland. Indien voor u al een intake gesprek genoteerd was, zullen we contact met u opnemen.
  • Ook andere bijeenkomsten zoals oriëntatie gesprekken of afreisgesprekken zullen voorlopig niet op kantoor worden gehouden. Wel kan voor oriëntatiegesprekken een Skype afspraak worden gemaakt.
  • De medewerkers van de NAS zullen afwisselend thuis en op kantoor werken. Hierdoor is op kantoor de komende periode een minimale bezetting van 1 persoon op de administratie en 1 persoon op de bemiddelingsafdeling aanwezig. 
  • Het Open Huis van 4 april a.s. is afgelast. Er komt geen andere datum. Het eerstvolgende Open Huis is gepland op zaterdag 3 oktober a.s.
  • Voor het reizen naar de landen voor de adoptiereis, volgen we de adviezen van het Ministerie van Buitenlandse  Zaken en onderhouden we contact met onze buitenlandse partners. Met betrokken gezinnen zal hierover contact worden gehouden.
  • ook wat goed nieuws in deze donkere tijden: de communicatie over kinddossiers en –voorstellen lopen met onze partners vooralsnog gewoon door. Het is wel denkbaar dat ook in onze partnerlanden werkzaamheden (tijdelijk) opgeschort zullen gaan worden en/of landsgrenzen voor Nederlanders gesloten worden, zoals nu al het geval is in verschillende landen.

We hopen dat met de genomen maatregelen in Nederland en op Europees niveau snel grip komt op de verspreiding van het corona virus en we ons op een redelijke termijn weer volledig in kunnen zetten voor de wachtende kinderen.

Team NAS hoopt u allen binnenkort weer in goede gezondheid te kunnen ontmoeten!

Arnold Schouten
Algemeen Directeur

© De Webmakers | Inloggen